Після ситуації в Курській області рф вперше за весь час попросила про обмін полоненими, - Іван Тимочко

Після ситуації в Курській області рф вперше за весь час попросила про обмін полоненими, - Іван Тимочко

Вперше за три роки повномасштабної війни рф ініціювала переговори щодо обміну полоненими після подій у Курській області. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Іван Тимочко, Голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ.

Хоча повна картина операції України залишається невідомою, президент країни вже заявив про наближення до "стратегічних результатів".

Наразі бракує точної інформації щодо кількості та складу захоплених полонених, а також отриманих трофеїв. Однак сам факт того, що рф вийшла з пропозицією обміну, свідчить про особливий статус затриманих осіб.

"Абсолютно інакший склад полонених" може пояснювати несподівану ініціативу з боку росії щодо переговорів. Ця ситуація демонструє потенційно значущі результати української операції, хоча її повний масштаб та наслідки ще належить оцінити.

"Ми не знаємо точної картини по трофеях, ми не знаємо реальної кількості захоплених полонених, їх якісний та кількісний склад. Але ми бачимо і чуємо, що рф вперше на третьому році війни сама запросила переговори про обмін полоненими. І це зрозуміло чому - тому що абсолютно інакший склад полонених", - зазначив військовослужбовець.

Нагадаємо, Україна має бути готова до можливого погіршення гуманітарної ситуації у Курській області рф та прийому звідти біженців. Мінреінтеграції вже запустило цілодобову гарячу лінію. Про це повідомила міністерка з питань реінтеграції Ірина Верещук.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Українські сили оборони в ніч на 14 серпня атакували чотири військових аеродроми рф. Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

Головне