Після саміту миру наблизилася деокупація Запорізької АЕС, - Зеленський

Після саміту миру наблизилася деокупація Запорізької АЕС, - Зеленський

Президент Володимир Зеленський стверджує, що під час Саміту миру країни визнали – має відбутися деокупація Запорізької атомної електростанції дипломатичним шляхом. Про це він повідомив після офіційної частини пресконференції журналістці "Ми-Україна" Олені Черняковій.

"Всі це визнають, що повинна бути деокупація ЗАЕС дипломатичним шляхом. Буду зустрічатися на платформі. Як я вже казав, обговорюватимемо ядерну безпеку і буде виписуватися покроковий план. Це наша ціль", - зазначив президент України.

Деокупація ЗАЕС наблизилася – для цього будуть проведені спеціальні зустрічі.

"Будемо зустрічатися на платформі однієї із держав, де буде обговорюватися ядерна безпека і виписуватися буде план", – розповів він.

У першому пункті спільної позиції йдеться про те, що ядерні обʼєкти мають працювати безпечно та надійно під контролем України та наглядом МАГАТЕ.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час пресконференції на другий день Саміту миру заявив, що міжнародна підтримка для України залишається міцною та різноманітною.

Як писали "Ми-Україна" раніше, путінський ультиматум до України щодо передачі чотирьох областей продемонстрував світові, що всі його попередні заяви не мають жодної ваги.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, коментуючи пропозицію Кремля щодо "мирного врегулювання".

Головне