Після прильотів росіяни перекидають в Крим десантників та морпіхів, - Гуменюк

Після прильотів росіяни перекидають в Крим десантників та морпіхів, - Гуменюк

Удари ЗСУ по Криму мали суттєвий вплив на ворожу систему захисту півострову і нині вона перебуває у режимі "екстреного переформатування". У росіян виникла потреба посилювати південний напрямок, розповіла в ефірі марафону "Єдині новини" керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк.

Так, у Крим росіяни перекидають десантників та морпіхів, а на лівому березі Херсонщини до штурмів вони знову підключають бронетехніку. Проте українські позиції на захопленій противником частині Херсонської області залишаються сталими, бійці ЗСУ тримають оборону і продовжують роботу над розширенням там плацдарму.

"Після втрати літаків на південному напрямку вони суттєво зменшили використання авіації, вони зараз не ризикують своїми літаками, так як це робили раніше. Ворог вишукує нові пускові рубежі для запуску керованих авіабомб. За минулу бойову добу росіяни запускали КАБи по Зміївці зокрема і намагалися руйнувати берегову лінію, щоб ускладнити логістику наших військ , які потребують підтримки на лівому березі. Артилерією вони потужно обстрілюють Херсон, намагаються також відтягувати увагу наших військ на Миколаївський напрямок - посилили там останнім часом активність", - розповіла Гуменюк 

Нагадаємо, останні дні в окупованому Криму гучно та тривожно. 4 січня вибухи лунали у Севастополі, Євпаторії, Балаклаві та в районі мису Фіолент, ЗСУ підтвердили ураження пункту з'єднання російських окупаційних військ та складу боєприпасів. У Силах оборони півдня додали, що під час атаки у Севастополі також зазнала серйозних пошкоджень система оборони окупантів. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, командувач Повітряних сил Микола Олещук повідомив про знищення ше одного пункту управління на окупованому півострові.

Головне