Після операції на Курщині Путін побачив, що росіяни не готові до спротиву, - Іван Тимочко

Після операції на Курщині Путін побачив, що росіяни не готові до спротиву, - Іван Тимочко

Операція на Курщині виявила серйозні проблеми в російській системі оборони та настроях населення, що викликало занепокоєння у Кремлі. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Іван Тимочко, Голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ.

На відміну від найманців, які воюють за гроші, призовники, бійці "Ахмату" та співробітники ФСБ не змогли ефективно виконати свої обов'язки з охорони кордону, розвідки та оцінки суспільних настроїв.

Ця ситуація змусила Путіна усвідомити вразливість не лише прикордонних регіонів, але й потенційно всієї країни. Особливу тривогу викликає відсутність протестів чи бунтів серед місцевого населення у відповідь на події в Курській області.

Така "байдужість" може поширитися на інші регіони росії, що становить значну загрозу для режиму. Це демонструє глибину проблеми, з якою стикається російське керівництво, і його побоювання щодо можливості масштабного поширення подібних настроїв по всій країні.

"Одне, коли ти за гроші купуєш душу й тіло людини і відправляєш її на фронт, а зовсім інше, що люди, яких вони призвали в збройні сили з примусу, тобто строковики, "ахматівці", ФСБ, які мали проводити розвідку, вивчати настрої, підготувати кордон до оборони, не впоралися зі своїми завданнями. Путін розуміє, що ця глибина проблеми може в будь-який момент поширитися по всій території", - зазначив військовослужбовець.

Нагадаємо, Україна має бути готова до можливого погіршення гуманітарної ситуації у Курській області рф та прийому звідти біженців. Мінреінтеграції вже запустило цілодобову гарячу лінію. Про це повідомила міністерка з питань реінтеграції Ірина Верещук.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Українські сили оборони в ніч на 14 серпня атакували чотири військових аеродроми рф. Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

 

Головне