Пишний пояснив, чи вплине рішення НБУ про обмеження карткових переказів на волонтерів

Пишний пояснив, чи вплине рішення НБУ про обмеження карткових переказів на волонтерів

У разі ухвалення Національним банком України рішення про обмеження операцій з картки на картку, воно не вплине на волонтерів та військові збори. Про це в інтерв’ю "Ми-Україна" заявив очільник НБУ Андрій Пишний.

Він наголосив - нині це рішення лише обговорюється, поки його не ухвалили.

"Жодним чином ті інновації, які зараз Національний банк виніс на обговорення, не обмежуватимуть роботу волонтерів. Це принципово. Ще раз хочу наголосити - волонтери не відчують, це для нас пріоритет.

Завжди комунікація Національного банку, навіть попри ті обмеження, які були запроваджені в рамках антикризових заходів, комунікація з волонтерами у нас була в пріоритеті", - зазначив голова Нацбанку.

Також Андрій Пишний запевнив, НБУ збере ще раз усіх волонтерів і все дуже уважно та ретельно з ними обговорить.

"Якщо виникне потреба - будемо калібрувати рішення. Наразі ініціативи, які виносить Національний банк на обговорення, повинні сприяти тому, щоб остаточне рішення врахувало і можливі ризики, і негаразди, які виникнуть. 

Але наразі наша позиція полягає в тому, що вони жодним чином не торкнуться волонтерів і жодних обмежень не буде", - наголосив голова Національного банку України.

Як повідомляли "Ми-Україна, Національний банк України готує рішення, яке обмежить кількість вихідних операцій з карт фізосіб на користь інших фізосіб. також буде запроваджено ліміт таких переказів на місяць.

Головне