Пилова буря в Україні: в МОЗ надали рекомендації, як вберегтися

Пилова буря в Україні: в МОЗ надали рекомендації, як вберегтися

Через погіршення якості повітря в МОЗ надали рекомендації, як вберегти своє здоров'я. 

"В Україні спостерігається погіршення якості повітря через потрапляння пилу з району Каспію. У зв’язку з цим МОЗ надає поради щодо того, як захиститися від забруднення", — йдеться у повідомленні.

За повідомленням медиків, зокрема необхідно: 

  • не виходити на вулицю без нагальної потреби;
  • вимкнути вентиляційні системи, які забирають повітря з вулиці;
  • на вулиці використовувати респіратор або захисну маску;
  • проводити вологе прибирання вдома й на робочих місцях;
  • зачинити двері та вікна;
  • пити багато води.

За даними метеорологів, пилова буря розповсюдилася на усю територію України, але найбільш забруднене повітря в Полтавській, Дніпропетровській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях, на Київщині, Житомирщині та Вінниччині. 

Синоптики прогнозують, що повітря буде забруднене щонайменше до четвертого жовтня, аж поки вітер не зміниться на південний та західний. 

"На територію Київщини пил потрапить 1 та 2 жовтня, але його кількість буде вже меншою. Втім для Київщини, Чернігівщини та Сумщини якість повітря може погіршуватися ще й через переміщення оксиду вуглецю із задимленням, що пошириться з-за меж України з північного сходу першого жовтня", - наголосили в Укргідрометцентрі.

Як повідомляв "Ми-Україна", за даними синоптикині Наталки Діденко, у Карпатах та горі Піп Іван вже випав сніг. А у західних регіонах країни прогнозується похолодання та дощі.

Головне