Пілот, який пройшов відбір для навчання на F-16, ексклюзивно розповів про програму тренувань

Пілот, який пройшов відбір для навчання на F-16, ексклюзивно розповів про програму тренувань

До пілотів, які відправилися за кордон на навчання на винищувачах F-16, були дуже серйозні вимоги на знання англійської мови. Про це ексклюзивно "Ми-Україна" розповів льотчик Повітряних сил з позивним Moonfish в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Брали тих льотчиків, хто володіє англійською. мовою. Треба сказати, що вимоги до англійської мови дуже високі. Якщо, скажімо так, ви думаєте, що знаєте англійську мову, то напевно ви знаєте її недостатньо, треба підучити ще трохи", - зазначив пілот. 

Також він розповів, як проходитиме навчання українських пілотів та персоналу на F-16, який обслуговуватиме винищувачі.

"Навчання буде проходити цілком стандартно. Спочатку теорія, я говорю зараз за пілотів. В принципі це стосується і техніків, і іншого наземного персоналу так само. Потім перехід до практики. Програма була складена з урахуванням наших побажань. В тому плані, що будуть такі набори місій типові до тих, які ми зараз виконуємо, до того середовища, в якому нам зараз доводиться воювати", - зазначив Moonfish.

При цьому він наголосив, що для інженерів та техперсоналу передбачені перекладачі під час навчань.

"Щодо інженерно-технічного персоналу… в них вимоги до англійської трошки нижчі, ніж у пілотів, але вона є. Якщо протягом занять виникатимуть питання, для цього передбачені перекладачі", - додав пілот.

Як повідомляли "Ми-Україна", командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук розповів, що Україна відправила на навчання до Великої Британії та Швеції молодих пілотів. Це випускники 2016 та 2023 років.

Головне