Пілот Turkish Airlines помер під час рейсу з США до Туреччини

Пілот Turkish Airlines помер під час рейсу з США до Туреччини

Капітан Ілчехін Пехліван помер під час рейсу після того, як йому стало погано, літак здійснив аварійну посадку в Нью-Йорку.

Про це повідомляє BBC.

Пілот Turkish Airlines, 59-річний капітан Ілчехін Пехліван, помер під час рейсу з Сіетла на північно-західному узбережжі США до Стамбула в Туреччині. Як повідомив представник авіакомпанії, Пехліван впав у непритомність у повітрі, після чого другий пілот взяв на себе керування літаком.

“Коли перша допомога нашому капітану в літаку виявилася безуспішною, екіпаж у кабіні… вирішив здійснити аварійну посадку, але він помер, не приземлившись”, - розповів Ях’я Устун.

Літак Airbus A350 здійснив аварійну посадку в Нью-Йорку, звідки пасажирів планувалося відправити до Туреччини. Рейс TK204 вилетів із Сіетла близько 19:00 у вівторок увечері. Інцидент стався над канадською територією Нунавут, перед тим, як колеги Пехлівана взяли на себе контроль над літаком.

Авіакомпанія повідомила, що Пехліван працював у Turkish Airlines з 2007 року і пройшов регулярний медичний огляд на початку березня, який не виявив жодних проблем зі здоров'ям. Асоціація авіадиспетчерів Туреччини (TATCA) висловила співчуття родині, друзям і колегам пілота, який багато років служив авіаційній спільноті.

Причина смерті поки не встановлена. 

Як писали “Ми-Україна” раніше, в Ізраїлі у середу, 9 жовтня, невідомий чоловік на мотоциклі влаштував різанину, в результаті постраждали шестеро людей.

Головне