Підземка працює: у Харкові після кількаденної перерви запустили метро

Підземка працює: у Харкові після кількаденної перерви запустили метро

У Харкові знову працює метрополітен, рух вдалося відновити 25 березня. Підземка в обласному центрі перейшла в режим роботи в якості укриття 22 березня, коли росіяни масовано обстріляли енергетичну інфраструктуру міста ракетами. 

"Наші енергетики зробили, здавалося б, неймовірне і у нас зʼявилася змога запустити метро. Підземка працює по всіх лініях, інтервал руху 20 хвилин", - повідомив харківський міський голова Ігор Терехов.

Як відомо, ракетний удар по місту 22 березня пошкодив усі трансформаторні підстанції і ТЕЦ. Станом на вчорашній вечір у Харкові, за звітами місцевої влади, близько 60% будинків підключено до опалення та близько 40% - до електропостачання. З водою вже всі харків'яни. На цю годину в обласному центрі відключені до 200 000 абонентів.

Нагадаємо, російські окупанти цієї ночі, 25 березня, здійснили удар по Одесі із застосуванням дронів-камікадзе. Прилетіло по одному з місцевих об'єктів енергетичної інфраструктури, частина обласного центру залишилась знеструмленою, міський електротранспорт не курсує. У ДТЕК повідомили про введення в дію в обласному центрі та Одеському районі екстрених відключень світла. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, в "Укренерго" підрахували, що енергосистема України через останні ворожі обстріли зазнала збитків щонайменше на 100 мільйонів євро і це "якщо говорити лише про високовольтне обладнання" компанії. В цілому українська енергетика за період повномасштабної війни зазнала збитків на понад 11,5 млрд доларів. Вказана сума не включає збитки завдані армією рф 22 березня.

Головне