Підтримки не знайшов: Путін пожалівся Токаєву на Пригожина

Підтримки не знайшов: Путін пожалівся Токаєву на Пригожина

Російський диктатор Володимир Путін у зв'язку з останніми подіями в росії подзвонив своєму колезі з Казахстану Касиму-Жомарту Токаєву. Про це повідомили у прес-службі президента Казахстану.

Під час розмови Путін розповів Токаєву, що наразі відбувається в росії, однак підтримки він не отримав. Президент Казахстану заявив, що нинішні події в рф - це її внутрішні справи.

"Президент Касим-Жомарт Токаєв переговорив телефоном із президентом росії. Володимир Путін поінформував про ситуацію у країні.

Касим-Жомарт Токаєв зазначив, що події, що відбуваються, - це внутрішня справа росії. Конституційний порядок і верховенство закону є неодмінною умовою підтримки правопорядку країни. Це є основою безпеки суспільства та його успішного розвитку", - йдеться у повідомленні.

Путін, зі свого боку, додали у прес-службі, "подякував за виявлене розуміння Казахстаном ситуації, що склалася в російській федерації".

Крім того стало відомо, що раніше Путін говорив про події в росії з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. 

"Президент росії зателефонував сьогодні вранці президенту Білорусі, відбулася телефонна розмова. Володимир Путін поінформував білоруського колегу про ситуацію в росії", - повідомили у прес-службі президента РБ.

Як повідомляли "Ми-Україна",  ЄС та США заявили, що слідкують за подіями в росії, однак додали, що це є внутрішньою справою рф.

У той же час Президент України Володимир Зеленський наголосив, що чим довше росія проводжуватиме війну в Україні, тим більше проблем, хаосу і болю вона матиме у себе

Головне