Підтримка України - стратегічний інтерес США, а не благодійність, - Гарріс

Підтримка України - стратегічний інтерес США, а не благодійність, - Гарріс

Підтримка України та українського народу є стратегічним інтересом для США, а не актом благодійності.

Про це заявила віцепрезидентка США Камала Гарріс під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським під час Саміту миру у Швейцарії.

"Президентська підтримка Байдена (президента США, -ред.) є незмінною. Це не благодійність з нашого боку. Майбутнє України та її народу є нашим стратегічним інтересом, і ми робимо все можливе для забезпечення дотримання міжнародних норм, таких як територіальна цілісність та незалежність", - сказала Гарріс.

Вона підкреслила, що захист демократичних цінностей є в інтересах США.

Зі свого боку президент України Володимир Зеленський заявив, що "доки Путін намагається поширити війну та зробити її ще кривавішою, Україна разом з Америкою та партнерами захищає життя українців і відкриває нові можливості для дипломатії".

"Ми тут сьогодні заради дипломатії. Україна завжди вірила в силу дипломатії. Сьогодні ми зробимо все, що зможемо, щоб почати рухатися в бік справжнього миру через дипломатію. І я вдячний Америці за її підтримку. Це справді важливо, що США допомагають наблизити мир", - підкреслив він.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки нададуть Україні 1,5 млрд доларів на енергетику, гуманітарну допомогу та зміцнення цивільної безпеки.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Чилі Габріелем Боричем.

Головне