Підтримка США важливіша за слова: Зеленський прокоментував обмовку Байдена

Підтримка США важливіша за слова: Зеленський прокоментував обмовку Байдена

Президент Володимир Зеленський дав коментар стосовно обмовки його американського колеги Джо Байдена, пише Reuters. На саміті НАТО у Вашингтоні президент США випадково "призначив" Путіна президентом України.

"Це помилка. Я вважаю, що Сполучені Штати надали велику підтримку українцям. Ми можемо забути деякі помилки, я так думаю", - зазначив він під час зустрічі з журналістами в ірландському аеропорту Шеннон, де український лідер зустрічався з прем'єр-міністром Ірландії Саймоном Харрісом.

Як відомо, мовний ляп Байден пролунав на заході Ukraine Compact, який відбувався на полях саміту НАТО у Вашингтоні. Президент США, передаючи слово своєму українському колезі, несподівано назвав його "Путіним". Він оголосив: "Я хочу передати слово президентові України, який має стільки ж мужності, скільки й рішучості. Пані та панове, президент Путін". Усвідомивши свою помилку, Байден швидко виправився, пояснивши, що він настільки зосереджений на перемозі над Путіним, що випадково обмовився. Він додав, що Зеленський переможе Путіна, демонструючи свою підтримку Україні. Тоді Зеленський відреагував фразою "Я кращий". Американський лідер погодився, підкресливши: "Ви збіса кращий".

Нагадаємо, 13 липня під час повернення зі Сполучених Штатів повітряне судно з президентом Володимиром Зеленським здійснило посадку в Ірландії. На ірландській землі відбулася зустріч українського лідера з прем'єр-міністром Ірландії Саймоном Гаррісом.

Як писав "Ми-Україна" раніше, компанія Meta оголосила про зняття всіх обмежень з акаунтів колишнього президента США Дональда Трампа на платформах Facebook та Instagram. 

 

Головне