Підрив гранат у сільраді на Закарпатті: СБУ передала справу до суду

Підрив гранат у сільраді на Закарпатті: СБУ передала справу до суду

Служба безпеки України завершила розслідування і передала до суду обвинувальний матеріал стосовно депутата сільської ради на Закарпатті, якого підозрюють у вчиненні теракту у будівлі держустанови.

Пресслужба СБУ повідомила 11 квітня, що цей посадовець може бути засуджений до довічного ув'язнення.

15 грудня 2023 року він підірвав у сесійній залі Керецьківської сільради три бойові осколкові гранати РГД-5 та Ф-1. Унаслідок вибухів 26 громадян, включаючи депутата-терориста, отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Двоє з поранених пізніше померли.

Прокуратура вважає, що чоловік зробив це з метою впливу на рішення сільради. У той день депутати обирали секретаря та розглядали фінансові питання.

"Встановлено, що до цього він готувався заздалегідь – пошуком гранат займався протягом кількох місяців та придбав їх у невстановленої особи… гранати протягом певного часу чоловік зберігав за місцем свого проживання у селі Кушниця", – йдеться у повідомленні Офісу генерального прокурора.

Депутата обвинувачено за двома статтями Кримінального кодексу України: за терористичний акт, що призвів до загибелі людей, і за незаконне носіння, зберігання та придбання вибухових пристроїв без відповідного дозволу. Чоловік залишається під вартою.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, народні депутати проголосували на засіданні 11 квітня постанову, якою передбачена додаткова виплата військовослужбовцям "на нулі" в обсязі 70 000 грн. 

Головне