Підпалювали авто та вбивали людей: на Буковині затримали банду

Підпалювали авто та вбивали людей: на Буковині затримали банду

На Буковині (у Чернівецькій області) затримали злочинну банду, яка "спеціалізувалася" на вибиванні коштыв з людей.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції України. Як зазначається, правоохоронці встановили, що організував діяльність злочинної організації відомий у кримінальних колах 49-річний чернівчанин. До її складу увійшли особи, які мали злочинні зв’язки, і ті, що відповідали за силовий блок. 

"Сфера дії" злочинної організації розповсюджувалася на територію Чернівецької області, а її учасники "спеціалізувалися" на скоєнні тяжких злочинів, зокрема і з використанням зброї. Погрозами фізичної розправи потерпілим та членам їх родин, а також пошкодженням особистого майна, змушували сплачувати неіснуючі борги", - йдеться в повідомленні.

До кожного злочину фігуранти готувалися, прораховували шляхи підходу та відходу, змінювали номерні знаки на авто.

Правоохоронці зібрали докази причетності фігурантів до вимагання "боргів", суми яких становлять від 6 тис. до 20 тис. доларів, нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого, незаконних операцій зі зброєю. Аби змусити одного чоловіка віддати 6 тис. доларів, вони побили його та підпалили авто.

Для знешкодження діяльності злочинної організації "Загури" правоохоронці провели слідчі дії на території Києва, Івано-Франківської та Чернівецької областей. Вони вилучили сім автомобілів, 50 тис. доларів, 40 тис. гривень, різну зброю та набої до неї, блокноти з чорновими записами, спецтехніку тощо. Вартість вилученого сягає 25 млн гривень.

Лідеру організації та чотирьом її учасникам повідомили про підозру за наступними статтями ККУ:

  • ч. 1 та 2 ст. 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній),
  • ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження),
  • ч. 4 ст. 189 (Вимагання),
  • ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та оголошення у міжнародний розшук лідера. Учасникам банди загрожє до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, СБУ затримала на Кіровоградщині агента, який збирав дані про розміщення ЗСУ

Головне