Підпалювали автомобілі військових: чотирьом киянам повідомлено про підозру

Підпалювали автомобілі військових: чотирьом киянам повідомлено про підозру

Правоохоронці затримали чотирьох підозрюваних, які підпалювали автомобілі ЗСУ у Києві на замовлення.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Чотирьом жителям Києва повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань під час особливого періоду.

За даними слідства, підозрювані підпалювали автомобілі військовослужбовців на замовлення, отримані через месенджер Telegram. 

У вересні 2024 року один із чоловіків підпалив автомобіль Opel Campo в Оболонському районі. За виконану роботу він звітував через месенджер, але отримав зауваження щодо якості знятого відео.

Двоє інших підозрюваних підпалили Volkswagen LT45 у Дарницькому районі. Раніше вони вже притягувались до відповідальності за майнові злочини та наркотики. 

У цьому ж районі жінка підпалила інший автомобіль Volkswagen.

Зловмисники знімали підпали на мобільні телефони, щоб звітувати перед замовниками, за що їм обіцяли винагороду в розмірі 1000 доларів за кожен підпалений автомобіль. 

Поліція затримала підозрюваних, ведеться слідство.

Нагадаємо, СБУ та Національна поліція затримали двох зловмисників, які підпалювали військові автомобілі в Івано-Франківську, зокрема 24-річну жительку міста та її 40-річного сусіда.

Як писав “Ми-Україна” раніше, Сили оборони України покинули Вугледар у Донецькій області, щоб зберегти особовий склад і бойову техніку.

Головне