Підпалив електропідстанції на Одещині – СБУ затримала диверсанта спецслужб рф

Підпалив електропідстанції на Одещині – СБУ затримала диверсанта спецслужб рф

В СБУ затримали в Одеській області іноземця, який на виконання завдання російських спецслужб підпалив електропідстанції на півдні регіону. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Зловмисник – громадянин сусідньої європейської країни, який проживав в Україні та працював на фсб. В середині квітня цього року він вилив 5 каністр з бензином на технологічне обладнання двох місцевих електропідстанцій, чим спровокував там пожежі.

Тоді загорілися силові трансформатори, які забезпечують електроживлення восьми населених пунктів регіону.

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Фігурант був завербований ФСБ і навесні цього року отримав завдання щодо вчинення серії підпалів на Одещині. Для цього він залучив свого спільника, який мав посвідку на проживання в Україні.

За даними СБУ, після вчинення злочину виконавець сподівався приховано виїхати за кордон. Втім, його затримали на місцевій автотрасі. 

Нагадаємо, в ході китайських військових навчань у Камбоджі Народно-визвольна армія Китаю використовувала на полі бою робособак, оснащених автоматичною зброєю. Ця адаптація робототехніки перетворила "найкращого електронного" друга людини на машину для вбивства, пише CNN.

Як писали "Ми-Україна" раніше, львівський апеляційний суд постановив поновити Ірину Фаріон на посаді професорки кафедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки.

 

Головне