Підпали в Україні: затримано п'ять осіб, які виконували вказівки російських спецслужб

Підпали в Україні: затримано п'ять осіб, які виконували вказівки російських спецслужб

Служба безпеки України та Національна поліція затримали п'ятьох осіб, які, за завданням російських спецслужб, робили підпалили в Київській, Вінницькій та Сумській областях.

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

У Київській області затримано двох мешканців Фастова віком 25 та 29 років, які підпалили об'єкти Укрпошти та Укрзалізниці. Скоєні злочини вони фіксували на відео для звіту перед російським куратором 

У Вінницькій області правоохоронці затримали пару рецидивістів з Гнівані, які спалили релейні шафи залізничних сигнальних установ. Фігурантами виявились 28 річна жінка, що мала судимість за підробку документів та 29 річний чоловік, який раніше відбував покарання за крадіжку.

У Сумах затримано 27-річний місцевого мешканеця, який підпалив дві релейні шафи залізничного сполучення та планував нові диверсії.

Усі затримані діяли за вказівками російських спецслужб через Телеграм-канали, щоб заробити “легких” грошей. Але натомість можуть отримати довічне ув'язнення з конфіскацією майна. Їм повідомляється про підозри за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану).

Операцію проводили співробітники СБУ у співпраці з Національною поліцією за процесуального керівництва обласних прокуратур.

Нагадаємо, правоохоронці затримали двох місцевих жителів Одеси, які на замовлення підпалили електропідстанцію.

Як писав “Ми-Україна” раніше, російські окупанти від безвиході роздягалися ледь не до гола і проходили кілька кілометрів, щоб здатись в полон.

Головне