Підозрюють у членстві в ІДІЛ: у Німеччині арештували українку

Підозрюють у членстві в ІДІЛ: у Німеччині арештували українку

У Німеччині арештували українку, яку підозрюють у членстві в терористичній організації ІДІЛ.

Про це повідомила німецька прокуратура. Як зазначається, Федеральна прокуратура Німеччини санкціонувала арешт громадянки України Хатідже Ц. Її підозрюють у членстві в терористичній організації "Ісламська держава".

Українка в 2014 році виїхала до Сирії разом з тодішнім чоловіком і чотирма неповнолітніми дітьми. Там, за інформацією обвинувачення, вона приєдналася до лав іноземної ІДІЛ.

Для свого чоловіка, який також був членом "Ісламської держави", вона вела домашнє господарство відповідно до ролі жінки в організації. Однак після його смерті українка вийшла заміж за двох інших членів ІДІЛ за ісламськими обрядами.

Своїх дітей українка виховувала також відповідно до ідеології ІДІЛ. На початку 2019 року вона потрапила в курдський полон, де перебувала до 2021 року. Як жінка потрапила в Німеччину – прокуратура не повідомила.

Українку арештували за запитом федеральної прокуратури Німеччини через співробітників управління кримінальної поліції землі Північний Рейн-Вестфалія в місті Білефельд. Це за 150 кілометрів від Дюссельдорфа. Арешт відбувся у четвер, 6 липня.

Вже наступного дня обвинувачена постала перед слідчим суддею Федерального верховного суду Німеччини. Він видав ордер на арешт і наказав виконати досудове ув'язнення. Водночас жінці інкримінують участь у терористичній організації за кордоном, а також порушення обов'язків по догляду та вихованню дітей.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, військово-повітряні Сили США оприлюднили відео небезпечних маневрів авіації рф в Сирії під час перехоплення нею американських дронів. Пентагон назвав такі дії льотчиків армії рф “безрозсудними”.

Головне