Підозрюваних у нападі на казахського опозиціонера Садикова оголосили в міжнародний розшук

Підозрюваних у нападі на казахського опозиціонера Садикова оголосили в міжнародний розшук

Двом громадянам Казахстану оголосили підозру у справі про напад на казахського опозиціонера Айдоса Садикова у Києві. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

В Офісі генпрокурора повідомили, що нападники перетнули кордон з Молдовою в день замаху та показали фото. Підозрювані перетнули кордон з Польщею 2 червня та орендували квартиру та придбали автівку.

"18 червня, в день скоєння злочину, один з підозрюваних підійшов до машини постраждалого, зробив постріл, а його спільник спостерігав за ситуацією навколо будинку. Після цього вони залишили місце злочину... Наразі їх оголошено в міжнародний розшук", - повідомили прокурори.

Їм оголосили підозри в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, вчиненому на замовлення та за попередньою змовою групою осіб. Їм загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув'язнення.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський призначив нового начальника Управління державної охорони. Ним став Олексій Морозов. Про це повідомили в указі №361/2024 на сайті глави держави.

Новим начальником УДО стал Олексій Морозов. Раніше з цієї посади звільнили Сергія Рудя.

Як писали "Ми-Україна" раніше, влада Вірменії оголосила про визнання Палестини як держави. Про це повідомляється із посиланням на прес-службу Міністерства закордонних справ Вірменії.

В МЗС Вірменії повідомили, що країна також приєдналася резолюцій Генеральної Асамблеї ООН, які закликають до негайного припинення вогню в Секторі Газа. Вірменія "щиро зацікавлена" у встановленні миру на Близькому Сході.

Головне