Підняли на 24 метри: роботи зі встановлення тризуба на "Батьківщину-Мати" тимчасово закінчили

Підняли на 24 метри: роботи зі встановлення тризуба на

Роботи з підйому тризуба на монумент "Батьківщина-Мати" на сьогодні закінчили. Символіку підняли вже на 24 метри і поки так і залишили. Про це повідомив кореспондент "Ми-Україна" з місця події.

Очікується, що роботи з підйому тризуба на момент продовжать завтра, одна лише за сприятливих умов.

Як відомо, тризуб планували почати піднімати на "Батьківщину-Мати" у суботу вдень. Спочатку це збиралися робити о 16:00, однак через сильний вітер роботи перенесли на 18:00. Згодом їх довелося відтермінувати ще раз. Однак у Києві в цей час оголосили повітряну тривогу через запуск росіянами ракет з моря та "Кинджалів". І лише після відбою тривоги роботи з підйому тризуба почалися. Вони тривали близько години і за цей час символіку підняли на 24 метри.

Раніше повідомлялося, що після підйому тризуба до щита, а це 90 метрів, його будуть три години монтувати. А після цього ще кілька тижнів триватимуть завершальні роботи. Їх планують закінчити до Дня прапора (23 серпня). Також до того ж часу монумент хочуть перейменувати з “Батьківщини-Мати” на “Україна-Мати”.

Як повідомляли "Ми-Україна", у російській держдумі закликали вдарити по монументу “Батьківщина-мати”у Києві. Таким чином росіяни пропонують помститися за атаку безпілотників на Москву.

Головне