Підготовка до зустрічі в Києві: Зеленський провів розмову з Макроном

Підготовка до зустрічі в Києві: Зеленський провів розмову з Макроном

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Франції Емманюелем Макроном у четверг, 18 січня. Про це глава держави повідомив у своєму Telegram-каналі.

Зеленський розповів, що висловив подяку Франції за запуск ініціативи "Артилерійська коаліція" та за оголошення в межах зобов’язання Франції виготовити для українських оборонців десятки сучасних артилерійських систем "CAESAR" у цьому році, а також боєприпаси до них.

Водночас під час розмови вони піднімали тему ситуації на полі бою та оборонні потреби України. Вони обговорили пріоритетне озброєння для включення в наступний військовий пакет допомоги від Франції. За словами президента України, потрібно і надалі посилювати українську систему протиповітряної оборони.

Також Володимир Зеленський подякував за активне сприяння французькому бізнесу - він тепер інвестує та готовий збільшувати інвестиції в Україну незважаючи на повномасштабну війну. Український лідер розповів, що починається підготовка до Глобального саміту миру, тож важливо буде швидко залучати низку країн до участі в заході.

"Доручили політичним і військовим радникам розпочати підготовку майбутнього візиту французького президента до України та прискорити переговори щодо двосторонньої угоди про безпекові гарантії в межах Вільнюської декларації G7", - йдеться в дописі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський провів 17 січня чергове засідання Ставки Верховного головнокомандувача. На засіданні глава держави заслухав доповіді командувачів та обговорив з ними ситуацію на фронті.

Головне