Підготовка до саміту миру: Зеленський провів переговори з президенткою Швейцарії

Підготовка до саміту миру: Зеленський провів переговори з президенткою Швейцарії

Президент України Володимир Зеленський поговорив з президенткою Швейцарії Віолою Амхерд та подякував їй за виділення коштів на відбудову України. 

Сторони також обговорили підготовку до першого Глобального саміту миру, який пройде у Швейцарії у червні цього року.

"Поспілкувався з Віолою Амхерд і подякував Швейцарії за стабільну підтримку, зокрема за сьогоднішнє рішення про виділення 5 мільярдів швейцарських франків на відбудову України.

Обговорили підготовку до першого Глобального саміту миру у Швейцарії, запланованого на червень цього року. Саміт продовжить нашу попередню роботу над впровадженням Формули миру за підсумками чотирьох зустрічей радників із питань національної безпеки, що відбулися в Копенгагені, Джидді, на Мальті та в Давосі", - зазначив Володимир Зеленський.

Він наголосив, що Україна продовжить тісно співпрацювати зі Швейцарією, щоб залучити якомога більше країн до Глобального саміту миру. Це, на думку Володимира Зеленського, дозволить сформувати бачення щодо досягнення миру в Україні.

Як повідомляли "Ми-Україна", Швейцарія надасть Україні понад 5 млрд євро на відновлення до 2036 року. Відповідне рішення ухвалила Федеральна рада.

Головне