Підготовка до саміту формули миру: Зеленський поговорив з президентом ПАР

Підготовка до саміту формули миру: Зеленський поговорив з президентом ПАР

Президент України Володимир Зеленський поговорив з президентом Південно-Африканської Республіки (ПАР) Сирілом Рамафосою про саміт формули миру та підготовку до нього.

Про це глава української держави повідомив у своєму Telegram-каналі. За словами Зеленського, він подякував Рамафосу за візит до Бучі та Києва разом з іншими африканськими лідерами. Він також висловив подяку за зусилля щодо повернення в Україну депортованих росіянами дітей.

"Високо оцінили результати зустрічей радників у Копенгагені. Обговорили підготовку до Глобального саміту миру та необхідні дипломатичні кроки щодо консолідації підтримки України африканськими країнами", - зазначив Зеленський.

Президент України також додав, що запросив Південно-Африканську Республіку приєднатися до ініціативи Grain From Ukraine. Вона передбачає експорт українського зерна.

Нагадаємо, Південно-Африканська Республіка та Об’єднані Арабські Емірати хочуть організувати переговори між парламентами України та росії. Представники ПАР та ОАЕ переконані, що такі переговори можуть сприяти пошуку шляхів закінчення війни. Після зустрічі з делегаціями парламентів високого рівня з росії та України в законодавчих органах Південної Африки та Еміратів висловили готовність продовжувати переговорами з обома сторонами задля розв’язання війни.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше,  до Києва вранці, 16 червня, прибув президент Південної Африки Сиріл Рамафоса. До складу Місії увыйшли лідери Південної Африки, Замбії, Коморських Островів, Конго-Браззавіля, Єгипту, Сенегалу та Уганди. Наступного дня від відправився до російської столиці. Основною метою візиту делегації ПАР до України та рф стала мирна ініціатива щодо закінчення війни.

Головне