Під Вугледаром відбулася найбільша танкова битва: NYT розповіло подробиці

Під Вугледаром відбулася найбільша танкова битва: NYT розповіло подробиці

Під Вугледаром Збройні сили України перемогли російських військових у найбільшій танковій битві цієї війни. Противник втратив понад 100 одиниць броньованої техніки.

Про це повідомляє видання The New York Times. Як зазначається, у тритижневому бою обидві сторони кинули в бій танки до ґрунтових доріг і маневрували навколо лісових масивів. При цьому росіяни просувалися вперед колонами, а українці маневрували обороняючись і стріляючи здалеку або зі схованок, коли російські колони підходили ближче.

Журналісти також взяли коментарі в українських військових, які брали участь у танковій битві. За їхніми словами, росія втратила в битві щонайменше 130 танків та бронетранспортерів.

"У Вугледарі до минулого тижня росія втратила стільки техніки для підтримки бронетехнічного нападу, що вона змінила тактику і вдаляся лише до піхотних атак", - розповіли українські командири.

Коли битва під Вугдедаром закінчилася, росія не тільки не змогла захопити Вугледар, але і зробила ту саму помилку, яка коштувала Москві сотень танків на початку повномасштабного вторгнення: наступаючим колонам влаштували засідки.

"Ми вивчали дороги, якими вони їздили, потім сховалися і чекали», щоб стріляти в засідки". - розповів сержант Кнігницький.

Видання зазначає, що відсутність досвіду російських солдат також завдала їм шкоди. Багато з їхніх найелітніших підрозділів були розбиті після попередніх боїв. Їхні місця були заповнені новопризваними солдатами, не навченими українській тактиці влаштування засідок на колони. Одним із ознак того, що росії не вистачає досвідчених командирів танків, є те, що українські військові заявили, що вони взяли в полон російського медика, якого перепризначили керувати танком.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Польща надішле Україні наступну партію танків Leopard 2 A4 упродовж кількох наступних тижнів.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.