Під виглядом кур'єра шпигував за підрозділами морської піхоти ЗСУ: СБУ затримала агента фсб в Миколаєві

Під виглядом кур'єра шпигував за підрозділами морської піхоти ЗСУ: СБУ затримала агента фсб в Миколаєві

Служба безпеки України затримала в Миколаєві агента російської ФСБ, який шпигував за підрозділами українських військ, що обороняють портове місто.

"Для збирання розвідданих окупанти задіяли агента – колишнього місцевого ув'язненого, який майже 20 років провів у тюрмах за вбивство, пограбування та розбій. У поле зору російської спецслужби фігурант потрапив під час перебування за ґратами, а після виходу на волю на нього через месенджери вийшов кадровий співробітник фсб", - ідеться в повідомленні в телеграм-каналі у вівторок.

Зрадник – колишній ув'язнений, який майже 20 років провів у тюрмах за вбивство, пограбування та розбій. Він влаштувався до місцевого сервісу доставки, де під виглядом кур’єра об’їжджав на скутері обласний центр та фотографував військові об’єкти.

Отриману інформацію направляв своєму російському куратору. Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на початку повномасштабного вторгнення у Куп'янському районі Харківської області стався кричущий випадок розкрадання сільськогосподарської продукції.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у понеділок, 26 серпня, на Омському нафтопереробному заводі в росії стався вибух. Цей інцидент вивів із ладу майже половину потужностей підприємства. Про це повідомило видання Reuters.

Головне