Під прикриттям УПЦ проводили диверсії проти України: перед судом постануть агенти фсб

Під прикриттям УПЦ проводили диверсії проти України: перед судом постануть агенти фсб

Агенти фсб проводили інформаційні диверсії проти України. Серед фігурантів - очільник столичного храму УПЦ, що належав до агентурного апарату російської спецслужби.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За даними слідства, клірик координував трьох спільників “політекспертів”. Вони перебуваючи у Києві, масово поширювали кремлівські наративи. У своїх матеріалах вони виправдовували війну рф проти України та розпалювали міжконфесійну ворожнечу в країні.

Співробітники СБУ в березні 2024 року затримали всіх чотирьох фігурантів.

Обвинувальні акти щодо затриманих вже направлено до суду. Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

За попередньою інформацією, фігуранти справи входили до складу однієї з найбільших агентурних мереж фсб, яка діяла в Україні з початку повномасштабної війни. Ворожий осередок нейтралізували на початку його підривної діяльності проти України.

Крім того, щодо понад 10 учасників російської агентури триває спеціальне досудове розслідування, оскільки вони переховуються за кордоном.

Як відомо, клірик особисто курував поширення антиукраїнського контенту через підконтрольні канали в Telegram та YouTube, сторінки Facebook та офіційні сайти різних УПЦ .

Одразу після публікації замовних матеріалів їх “підхоплювали” центральні телеканали та інтернет-видання рф, які розповсюджували фейки про Україну. 

Таким чином, росіяни намагалися дискредитувати Україну на міжнародній арені, особливо в очах наших західних партнерів.

Затримані фігуранти обвинувачуються у державній зраді, колабораційній діяльності, створенні злочинної організації, розпалюванні релігійної ворожнечі та виправдовуванні агресії рф проти України на підставі зібраних доказів.

Як писав “Ми-Україна” раніше, колишній депутат Вінниччини спробував ухилитися від мобілізації за допомогою підробленої довідки про цироз печінки. Схема була розкрита, а причетні до неї медики затримані.

Головне