Під Києвом чоловіки незаконно зберігали російські боєприпаси та ЗРК окупантів на 30 млн грн: їх віддали ЗСУ

Під Києвом чоловіки незаконно зберігали російські боєприпаси та ЗРК окупантів на 30 млн грн: їх віддали ЗСУ

У Київській області двоє чоловіків ховали у себе російський зенітно-ракетний комплекс та боєприпаси. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції у Київській області.

Зброю виявили у Бориспільському районі у двох чоловіків 38 та 45 років. 

Попередньо встановлено, що озброєння залишили російські окупанти під час бойових дій на території Чернігівської області.

"Спочатку поліцейські виявили та вилучили ЗРК ТОР, який один із фігурантів ховав у Броварському районі. Після проведення низки оперативно-розшукових заходів правоохоронцям вдалося встановити місце розташування бойових припасів до комплексу - їх зберігав другий правопорушник в іншому регіоні Київської області в орендованому гаражному боксі.

Згодом у ході обшуків вилучено 2 секції з 8 зенітними ракетами, які призначені для вирішення завдань протиповітряної і протиракетної оборони", - йдеться у повідомленні.

У поліції повідомили, що боєприпаси за рішенням суду віддали на потреби ЗСУ. Їхня вартість складає близько 30 млн грн.

За фактом зберігання боєприпасів без передбаченого законом дозволу чоловікам повідомили про підозру. Їм загрожує до 7 років ув'язнення.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Дніпропетровській області внаслідок вибуху російського боєприпасу був поранений 12-річний хлопчик. Дитину у стані середньої тяжкості доставили в лікарню.

Головне