Під Кринками ворог йде в "м'ясні штурми" без техніки, - ОК "Південь"

Під Кринками ворог йде в

Ситуація на лівобережжі Херсонщини, зокрема в районі Кринок, залишається непростою. Окупанти продовжують спроби вибити українські підрозділи з плацдарму, розповіла в ефірі марафону "Єдині новини" керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк.

За її словами, це для росіян є "надзавданням" до "виборів Путіна" наступного місяця .

"П'ять штурмів вони вчинили за минулу бойову добу, всі п'ять були відбиті. Жодної нашої позиції не втрачено. Ми продовжуємо укріплюватись і працювати над розширенням плацдарму. Ворог, своє чергою, продовжує так звані "м'ясні штурми", не використовуючи бронетехніку, оскільки мають таку заборону після дуже потужних втрат на перших спробах таких штурмів", - розповіла Гуменюк.

Як відомо, раніше цього місяця Сили оборони підняли український прапор в Кринках на лівому березі Херсонщині. Речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк зауважила, що встановлення стягу важливе як для бійців ЗСУ, так і для мирного населення. За її словами, окупанти всіляко намагаються переконати населення в окупації, що їх покинули, а українських захисників вибито з позицій, "але всі побачили, що на лівому березі Херсонської області є український прапор та бійці Сил оборони".

Нагадаємо, протягом минулої бойової доби, 19 лютого, на фронті відбулося 81 бойове зіткнення, найбільше атакували на Мар’їнському напрямку. Українські військові відбили російські атаки на низці напрямків та завдали ударів по об'єктах противника. За добу армія рф здійснила сім ракетних та майже 90 авіаударів. Противник 137 разів відкривав вогонь з РСЗВ по мирних містах та селах країни, а також по позиціях ЗСУ та Сил оборони. Є руйнування, загиблі та поранені. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, за підсумками учорашнього дня сукупні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще 1230 бійців. Сили оборони України також знищили п'ять танків, 36 бойових броньованих машин, 40 артсистем та два літака.

Головне