Під час візиту в Миколаїв за Анналеною Бербок стежив російський дрон

Під час візиту в Миколаїв за Анналеною Бербок стежив російський дрон

Під час візиту в Миколаїв у неділю, 25 лютого, за міністеркою закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок стежив російський дрон.

Про це повідомили видання Bild та ZDF. Пізніше, як передає Deutsche Welle, це підтвердило МЗС та Міноборони Німеччини. Як зазначається, ворожий дрон стежив за Бербок під час її візиту на опріснювальну станцію під Миколаєвом, яку збудували за участі Німеччини.

Візит на станцію достроково скасували. При цьому дрон продовжив стежити за кортежем німецької посадовиці, а потім відлетів.

Зазвичай за польотами розвідувальних дронів слідують авіаційні удари. Тож німецьке Міністерство закордонних справ ухвалило рішення про те, що Анналена Бербок має якнайшвидше залишити Україну. Міністерка та члени німецької делегації виїхали з Миколаєва на броньованих автомобілях. Незабаром вони перетнули кордон із Молдовою.

Бербок приїжджала в Україну у суботу, 24 лютого, на честь другої річниці повномасштабної війни росії проти України. У перший день вона приїхала в Одесу, а в другий – у Миколаїв.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у другу річницю повномасштабного вторгнення рф президент України прийняв у Києві колишнього прем'єра Британії Бориса Джонсона. Президент України подякував експрем'єр-міністру Великої Британії за присутність та підтримку України. Джонсон запевнив, що ні секунди не сумнівається у перемозі українців.

Головне