Під час візиту до США Зеленський відвідає завод з виробництва артснарядів 155 мм калібру, – AP

Під час візиту до США Зеленський відвідає завод з виробництва артснарядів 155 мм калібру, – AP

Під час свого візиту до Сполучених Штатів Америки президент України Володимир Зеленський планує відвідати завод Scranton Army Ammunition Plant у штаті Пенсильванія. Про це повідомляє Associated Press.

Це підприємство спеціалізується на виробництві 155-мм снарядів, які активно використовуються українською армією в боротьбі проти російської агресії.

За даними Associated Press, Зеленського супроводжуватимуть високопосадовці Пентагону, зокрема помічник глави з питань закупівель Даг Буш та заступник міністра оборони Білл Лаплант, а також губернатор Пенсильванії. Під час візиту президент України зустрінеться з працівниками заводу.

США значно збільшили виробництво артилерійських боєприпасів для підтримки України. Наразі завод виробляє понад 40 000 снарядів щомісяця. Планується збільшити виробництво до 100 000 одиниць на місяць. Ці снаряди використовуються в гаубицях з дальністю ураження від 24 до 32 кілометрів, що суттєво посилює обороноздатність України.

США є найбільшим донором України, надавши понад 56 мільярдів доларів допомоги. Загальна допомога від НАТО та країн-партнерів перевищила 106 мільярдів доларів.

Нагадаємо, у ніч на 22 вересня Україна зазнала масованої атаки з боку російських окупантів. Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, вночі 22 вересня російські окупанти атакували Полтавську область – під удар потрапила енергетична інфраструктура. Про це повідомив очільник Полтавської обласної військової адміністрація Філіп Пронін. 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.