Під час нічної атаки на Україну захисники неба збили 56 “шахедів” та дві ракети

Під час нічної атаки на Україну захисники неба збили 56 “шахедів” та дві ракети

Російські окупанти в ніч на 6 жовтня здійснили масовану атаку на Україну, в результаті якої було збито 56 ударних БПЛА та дві ракети.

Про це повідомляють у Повітряних силах ЗСУ.

З 19:00 5 жовтня до 07:00 6 жовтня радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та супроводжено понад 90 засобів повітряного нападу противника, серед яких: дві балістичні ракети Іскандер-М, одна крилата ракета Іскандер-К, одна керована авіаційна ракета Х-59/69 та 87 БПЛА типу “Шахед” з районів пусків у Орлі, Приморсько-Ахтарську та Курську - рф.

Авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України успішно відбили повітряний напад. Внаслідок протиповітряного бою були знищені дві ракети та 56 ворожих ударних БПЛА в Миколаївській, Одеській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Запорізькій, Житомирській та Харківській областях.

Станом на 09:00 25 безпілотників було локаційно втрачено в різних регіонах України, ймовірно, внаслідок активної протидії РЕБ. Інформація продовжує уточнюватися, а чотири БПЛА залишаються в повітряному просторі України.

“Бойова робота триває!”, - йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, вересень 2024 року відзначився першим місяцем, коли ворог здійснював щоденні атаки безпілотниками типу “шахед”.

Як писали “Ми-Україна” раніше, внаслідок нічної атаки російських окупантів на Одесу, в якій були використані дрони-камікадзе, постраждали складські приміщення та вантажні автомобілі.

Головне