Під час гасіння пожежі у США зіткнулись два гвинтокрили: троє загиблих

Під час гасіння пожежі у США зіткнулись два гвинтокрили: троє загиблих

В південній каліфорнійській громаді Кабазон зіткнулись два пожежні вертольоти. Аварія сталась 6 серпня пізно увечері, коли вони разом з ще чотирма гвинтокрилами намагались приборкати пожежу.

Як пише CNN, в результаті авіакатастрофи загинуло троє людей.

"Перший вертоліт зміг благополучно приземлитися поблизу. На жаль, другий гелікоптер розбився, і всі троє людей на борту трагічно загинули",— розповів керівник пожежної охорони південного району Каліфорнії Девід Фулчер.

Він уточнив, що загиблими виявились пілот вертольота, який працював за контрактом, начальник підрозділу та капітан пожежної охорони CalFire.

Пожежа, ліквідацією якою займались учасники аварії, сталась біля автодороги та охопила площу у три гектари. Рятувальники стали до роботи близько 18:00 6 серпня, за годину вони повідомили про зупинку "швидкості прямого поширення" вогню. Своєю чергою, аварія спричинила додаткову пожежу площею 1,6 га, яку вдалося швидко загасити.

Згідно з даними CalFire, вчорашня загибель рятувальників стала першою за сезон пожеж у 2023 році.

"Я хотів би висловити наше глибоке співчуття та скорботу родинам і колегам персоналу. Це була трагічна втрата для громади, спільноти пожежної служби та CalFire та пожежної служби округу Ріверсайд", - сказав Фулчер.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у березні у США під час навчань у Кентуккі зіштовхнулися два військові вертольоти Blackhawk 101-ї повітряно-десантної дивізії. В результаті аварії загинули дев’ять військових, цивільні не постраждали.

Головне