Під Бахмутом росіяни перейшли до локальних штурмів, - Євлаш

Під Бахмутом росіяни перейшли до локальних штурмів, - Євлаш

Ситуація на Бахмутському напрямку залишається незмінно напруженою. Несприятлива погода не ускладнює перекидання ворогом як військової техніки, так і особового складу, розповів керівник пресслужби ОСУВ "Хортиця" Ілля Євлаш.

Він зауважив, що армія противника намагається зараз переходити до локальних штурмів, успіхів не має.

"Малі піхотні групи, спочатку під прикриттям артилерії, а потім - FPV-дронів, виходять на так звані "м'ясні штурми", які вражаються нашими піхотинцями, артилерійським вогнем та операторами БпЛА", - розповів Євлаш. 

Минулої бойової доби противник здійснив понад 400 обстрілів позицій Сил оборони України на Бахмутському напрямку, а також випустив по них 71 дрони-камікадзе.

Упродовж вчорашнього дня українські захисники знищили 92 окупанта та 45 одиниць військової техніки агресора, включно з ЗРК "Стріла-10" і РЛС "Гармонь". До того ж, у ворога поменшало стало на один склад БК менше під Бахмутом. 

Євлаш додав, що нині росіяни стали відчувати нестачу боєприпасів, тому намагаються поповнити запасу за рахунок постачань з таких країн як КНДР та Іран. 

За його словами, підготовки до більш серйозних наступальний дій в межах смуги відповідальності ОСУВ "Хортиця" не фіксується. Водночас агресор періодично перекидає сюди резерви з менш пріоритетних напрямків.

Нагадаємо, у операційній зоні ОСУВ "Таврія" армія рф упродовж минулої доби позбулась 385 своїх бійців та ще трьох десятків одиниць озброєння та військової техніки, не враховуючи майже 150 дронів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, бойові втрати ворога за 4 січня склали 810 окупантів вбитими. В цілому від початку повномасштабної агресії армія рф втратила понад 389,5 тис. військовослужбовців.

 
 

Головне