Під Бахмутом росіяни потужно "зариваються" в землю, – Череватий пояснив, навіщо

Під Бахмутом росіяни потужно

Російське окупаційне військо на Бахмутському напрямку на сьогодні стоїть в обороні, попри те, що підрозділи рф, які там дислокуються, призначені для наступальних дій. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

"Не дивлячись на те, що там стоять нібито війська, які призначені для атакуючих дій, вони дуже потужно "зариваються" в землю та намагаються використовувати старі "вагнерівські" і будувати нові системи фортифікацій. Вони розуміють, що це єдиний порятунок від нашої артилерії та ракетних військ, які на сьогодні", – повідомив він.

Череватий наголосив, що наразі наші артилеристи та ракетники, скоріше за все, є "номером один у світі". Він пояснив, що у бійцям жодної іншої країни не доводилось використовувати настільки широку лінійку артилерійських систем та ракетних систем залпового вогню (РСЗВ), при цьому ще й так інтенсивно.

За його словами, у Сил оборони України в розпорядженні є всі типи радянських артсистем 122 та 152 калібрів та усі можливі РСЗВ "родом з СРСР". На додачу до них, у нашого війська також є найпоширеніші зразки "натівських" артилерійських та ракетних систем.

Про високу ефективність застосування вказаного озброєння українськими захисниками свідчить щоденні "мотиваційні таблиці" бойових втрат рф, як публікує Генштаб ЗСУ, додав Череватий.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Бахмутському напрямку Збройні сили України 26 червня знищили 111 окупантів, 187 поранено. Ще дев’ятеро потрапили в полон.

Головне