Під Авдіївку ворог стягує резерви з інших ділянок, - Лазуткін

Під Авдіївку ворог стягує резерви з інших ділянок, - Лазуткін

Ситуація навколо Авдіївки незмінно залишається складною. Ворог підтягує додаткові сили на вказаний напрямок, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" керівник служби зв'язків з громадськістю 47-ї окремої механізованої бригади "Маґура" (47 ОМБр) Дмитро Лазуткін

"Резерви у них є. Вздовж всієї лінії фронту доволі багато вони накопичили військ, тому підтягують їх з навколишній ділянок. Особливого виснаження ворога не спостерігається при тому, що знищується і жива сила, і техніка у великій кількості", - зазначив він.

За його словами, ні Степове, на Авдіївський коксохім росіяни не взяли - вони повністю перебувають під контролем Сил оборони Україні. Атаки на вказаних ділянках відбуваються щоденно, проте українські захисники усі їх відбивають.

"Вони атакують переважно підрозділами "Шторм Z" та "Шторм V", а вже потім заводять на позиції мобілізованих, які пройшли підготовку, але гірше оснащені. На коксохім намагались зайти навіть технікою, там була знищена їхня броньована машина, але переважно застосовують ДРГ", - розповів Лазуткін.

Він додав, що кожного дня у зоні відповідальності 47 ОМБр знищується по кілька одиниць важкої техніки та до сотні окупантів.  

Нагадаємо, станом на сьогодні, за даними Авдіївської МВА, у місті залишається 1230 цивільних. Більшість з них використовує для проживання підвали багатоквартирних та приватних будинків, є також і відчайдухи, які живуть у квартирах багатоповерхівjк на 1-2 поверхах.

Голова МВА Віталій Барабаш наголосив, що просування ворога навколо Авдіївки, про якs повідомляв ISW є настільки незначними, що радше виглядають як розширення сірої зони. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у захопленому ворогом Маріуполі партизани підірвали автівку з російським офіцером. Окупант після пережитого знаходиться у лікарні.

Головне