Під Авдіївкою за грудень ЗСУ знищили понад 100 одиниць бронетехніки ворога, - Барабаш

Під Авдіївкою за грудень ЗСУ знищили понад 100 одиниць бронетехніки ворога, - Барабаш

Українські захисники, які обороняють Авдіївку, за минулий місяць знищили більш як 100 одиниць ворожої броньованої техніки. Відповідні підрахунки в ефірі марафону "Єдині новини", навік керівник місцевої МВА Віталій Барабаш. 

Він пояснив, що окупанти кинулись активно задіювати техніку в боях, коли це дозволила погода. 

"Вони їхали колонами, намагались дуже активно і піхоту, і техніку застосовувати біля Степового та Авдіївського коксохіму. Як результат, ця велика кількість їхньої техніки здебільшого не встигала навіть доїхати до лінії фронту та позицій", - розповів Барабаш

За його словами, останні дні противник техніку практично не використовує. Це пояснюється приходом тепла та відлиги.

Також голова Авдіївської МВА відзначив активне використання армією рф авіації для завдання ударів по місту та його околицях. В середньому за добу "у місто залітає 20-30 КАБів". 

"Останні декілька ночей вони дуже активно застосовують авіацію, раніше це будо рідко. Переважно вони у світловий день кидали ці КАБи,  а ось останні чотири дні активно кидають їх саме вночі", - зазначив він.

Нагадаємо, в об'єднаному пресцентрі Сил оборони Таврійського напрямку повідомили, що росіяни тримають на Авдіївському напрямку понад 40 000 військових. В цілому в операційній зоні ОСУВ "Таврія" проти Сил оборони країни діє більш як 160 000 окупантів

Як писав "Ми-Україна" раніше, від 18 січня окупаційне військо активізувало нарощування накопичення військової техніки, боєприпасів та живої сили під Маріуполем та у Маріупольському районі. 

Головне