Петиція за імпічмент президента Південної Кореї набрала понад 800 тисяч підписів

Петиція за імпічмент президента Південної Кореї набрала понад 800 тисяч підписів

Електронна петиція з вимогою відсторонення від влади президента Південної Кореї Юн Сук Йоля набрала понад 811 тисяч голосів підтримки. Через надзвичайно високий інтерес громадськості веб-платформа, на якій розміщено петицію, працює з перебоями та затримками. Про це повідомляє Reuters.

На вебсайті Національної асамблеї 20 червня, у ній закликають парламент внести законопроєкт про імпічмент Юн Сук Йоля на підставі, що він не відповідає своїй посаді.

Критики глави держави висувають йому низку серйозних звинувачень:

  • Причетність до корупційних схем;
  • Загострення напруженості у відносинах з Північною Кореєю, що підвищує ризик військового конфлікту;
  • Нехтування здоров'ям громадян, зокрема через бездіяльність щодо рішення Японії скидати очищені води з Фукусімської АЕС.

Голова Національної асамблеї Ву Вон Шик висловив офіційні вибачення за технічні проблеми на веб-сайті петицій. Він також запевнив громадськість, що законодавчий орган докладе всіх зусиль для забезпечення конституційних прав громадян на вираження своєї позиції.

Нагадаємо, протягом червня армія російської федерації втратила на Часовоярському напрямку більше пʼяти тисяч своїх військових. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин, інформує "Інтерфакс-Україна".

Як писали "Ми-Україна" раніше, співробітники поліції встановили особу чоловіка, який може бути причетний до вбивства посадовця Запорізької міської ради Максима Денщіка. Про це повідомила пресслужба Запорізької обласної прокуратури.

 

Головне