Персонал Укрпошти тепер має право носити зброю - Рада ухвалила новий закон

Персонал Укрпошти тепер має право носити зброю - Рада ухвалила новий закон

Персонал державного підприємства "Укрпошта" тепер має право носити зброю - Верховна Рада України в середу, 22 листопада, ухвалила відповідний закон.

Про це йдеться в картці законопроєкту №8423 на сайті українського парламенту.

Як зазначається, відповідно до нього закону, персоналу операторів поштового зв’язку, який пройшов спеціальну підготовку, буде надаватися право носіння та використання зброї, засобів самооборони та індивідуального захисту.

За словами генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського, зброя буде призначеною виключно для довезення пенсій до звільнених міст та сіл України.

Нагадаємо, Укрпошта анонсувала випуск в продаж нової благодійної марки "Зброя Перемоги. Світ з Україною". Поштовий блок присвячений культовій військовій техніці, яку ЗСУ отримали від союзників та яка допомагає знищувати ворога. Авторами виступили художники Сергій і Олександр Харуки.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, "Укрпошта" зможе переказувати пенсії та грошову допомогу одержувачам за кордон, які виїхали з України через війну. Відповідний експериментальний проєкт схвалив Кабінет міністрів. "Укрпошта" надсилатиме пенсії та грошову допомогу за кордон міжнародним поштовим переказом у період воєнного стану та протягом шести місяців після його припинення чи скасування, однак не більш як два роки з дня запровадження експериментального проєкту.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.