Перший вирок за організацію “референдумів”: колаборантку засудили до 5 років в’язниці

Перший вирок за організацію “референдумів”: колаборантку засудили до 5 років в’язниці

В Україні вперше суд притягнув до відповідальності колаборантку, причетну до організації так званих “референдумів” про приєднання українського півдня до росії. 

Як інформує прес-служба СБУ, зрадницю було затримано в Херсонській області у жовтні 2022 року. Жінка проживала у селищі Новоолександрівка Бериславського району. Одразу після захоплення ворогом населеного пункту під свій король колаборантка перейшла на сторону окупантів та почала працювати у заснованій ними так званій “адміністрації”. 

За вчинені діяння наступні 5 років прибічниці росії доведеться провести за ґратами. Також протягом 10-річного періоду вона не зможе обіймати посади в органах влади та займатися діяльністю, пов’язаною з виборчим процесом.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Угорщині виступили проти ухвалення десятого пакета санкцій проти російської федерації через повномасштабне вторгнення в Україну. Таке рішення для європейських країн може стати величезною помилкою, заявив голова Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Головне