Перший сніг вже "вбив" на дорогах трьох людей: у патрульній поліції оприлюднили статистику ДТП

Перший сніг вже

Перший сніг став причиною низки дорожньо-транспортних пригод по усій Україні. За даними заступника начальника Департаменту патрульної поліції України Олексія Білошицького, станом на 12:00 22 листопада по всій території України сталося кілька десятків аварій, в яких загинули троє людей та понад 50 постраждали.

"Станом на 12:00 зареєстровано на території України - всього викликів 356, з яких 46 повідомлень щодо ДТП із загиблими та/або травмованими, внаслідок чого 3 особи загинуло та 57 травмовано", - йдеться у повідомленні.

Також Білошицький наголосив, що дуже часто водії не встигають замінити літню гуму на зимову, що може призвести до ДТП у разі негоди.

"Зима завжди приходить "неочікувано та несподівано"… Замінити літню гуму на зимову встигають не всі свідомі керманичі, а деякі свідомо цього не роблять. Як я вже казав неодноразово, серед 5 автівок на слизькій дорозі, один водій на авто з лисою/літньою гумою може спричинити як мінімум ДТП з механічними пошкодженнями, як максимум - забрати життя та здоров'я в усіх учасників дорожнього руху, що рухаються тією ж дорогою", - зазначив заступника начальника Департаменту патрульної поліції України та закликав громадян керувати відповідально.

"Бережіть себе та інших людей", - наголосив Олексій Білошицький.

Як повідомляли "Ми-Україна", у ніч на 22 листопада у Києві випав перший сніг. Однак за прогнозами синоптиків, сніг не лежатиме довго - вже за кілька днів в Україну прийде потепління.

Головне