Перші війська КНДР вже помітили в Курській області, - ГУР

Перші війська КНДР вже помітили в Курській області, - ГУР

Перші підрозділи військових з КНДР, які пройшли підготовку на східних полігонах росії, вже прибули в зону бойових дій російсько-української війни. Зокрема, їхню присутність зафіксовано 23 жовтня в Курській області.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.

За інформацією у повідомленні, підготовка військових КНДР на територію росії відбувається на п’ятьох військових полігонах, які розташовані на сході рф.

На навчання військових КНДР росія виділяє декілька тижнів. 

За оцінками ГУР МО України, чисельність перекинутих на росію північнокорейських військових зараз становить близько 12 тисяч осіб, серед них - 500 офіцерів, зокрема три генерали. 

Контроль за підготовкою та адаптацією військ КНДР Москва доручила заступнику міністра оборони рф Юнус-Беку Євкурову.

За попередньою інформацією, надісланих солдатів комплектують амуніцією, постіллю, зимовим одягом та взуттям, а також засобами гігієни. Крім того, кожному військовому КНДР росія, відповідно до встановлених норм, щомісячно виділятиме 50 метрів туалетного паперу та 300 грам мила. 

“У Кремлі покладають неабиякі надії на північнокорейський компонент у війні проти України та глобальному протистоянні із Заходом”, йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, усі північнокорейські солдати, які братимуть участи у війні проти України на боці армії рф, є законними цілями для українських оборонців. На цьому наголосив представник Ради нацбезпеки США Джон Кірбі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Голова комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США Майкл Тернер заявив, що США повинні розглянути можливість вжиття “прямих військових дій”, якщо війська КНДР вступлять у війну в Україні.

Головне