Перші цивільні судна скористалися тимчасовим коридором у напрямку України

Перші цивільні судна скористалися тимчасовим коридором у напрямку України

Перші цивільні судна скористалися тимчасовим коридором у напрямку портів України. Йдеться про два кораблі, які транспортуватимуть українське зерно до країни Африки та Азії.

Про це повідомив віцепрем’єр із відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков. За його словами, судна будуть завантажені майже 20 тис. тонн пшениці.

“Після використання тимчасового коридору для виходу заблокованих через російську агресію суден з портів Одеси, Чорноморська та Південного балкери RESILIENT AFRICA та AROYAT підтвердили готовність скористатися маршрутом на вхід до порту Чорноморськ під завантаження майже 20 тис. тонн пшениці для краін Африки та Азіі. Судна знаходяться під прапором Палау, а їх екіпаж складається з громадян Туреччини, Азербайджану, Єгипту та України”, — зазначив Кубраков.

Очільник відомства також нагадав, що раніше встановлений навігаційним дорученням ВМС ЗСУ коридор використовувався для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення росії. Таким чином з 15 серпня тимчасовим коридором скористалось п'ять суден. Йдеться про контейнеровоз JOSEPH SCHULTE, балкери PRIMUS, ANNA-THERESA, OCEAN COURTESY та PUMA.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерреш заявив про намір обговорити з Україною, Туреччиною та рф відновлення “зернової угоди”. За словами Гутерреша, він готовий зробити все можливе для відновлення зернової угоди. Для цього він збирається на полях Генеральної асамблеї обговорити  це питання з представниками всіх сторін.

Головне