Перше півріччя 2023 року для Японії стало найспекотнішим за 120 років

Перше півріччя 2023 року для Японії стало найспекотнішим за 120 років

Японія пережила найспекотніші пів року у своїй історії. Температурні показники, зафіксовані в період з січня по липень 2023 року, виявились найвищим від початку проведення в країні метеорологічних спостережень,тобто від кінця ХІХ століття. Про це свідчать дані Японського метеоагентства, на які посилається видання Asahi Shimbun.

У відомстві також повідомили що цьогорічний липень був найжаркішим за останні 126 років, що "вочевидь вказує на ефект глобального потепління".

Видання під наглядом фахівців об'єднало середні температури за всі дні з 1898 року на 15 станціях по всій Японії і встановило їхнє середньозважене значення. Аналіз показав, що середня температура за шість місяців - з 1 січня по 30 червня 2023 року - склала 12,14 градуса, побивши попередній рекорд 2020 року в 12,02 градуса.

За даними дослідження, середня температура у липні становила 25,42 градуса. Отриманий результат перевершив рекордно високий показник у 25,3 градуса, зафіксований в 1978 році.

Видання пише, що за останні 120 років середня температура зросла приблизно на 1,7 градуса, частково завдяки глобальному потеплінню. Особливо стрімкий стрибок температурних показників зафіксований за сотанні чотири роки.

Нагадаємо, наприкінці липня генсек ООН Антоніу Гутерріш заявив, що на планеті добігла кінця епоха глобального потепління та настала “ера глобального кипіння”. Він наголосив на необхідності всім країнам об’єднатися для відвернення катастрофи.

Як писав "Ми-Україна" раніше, за умови відсутності обмежень на викиди парникових газів Кіпр може втратити близько 30% своїх пляжів до 2100 року. Щобільше, ще 72% пляжної території будуть розмиті до половини своєї ширини.

Головне