Перша родина придбала новий будинок замість зруйнованого за житловий сертифікат

Перша родина придбала новий будинок замість зруйнованого за житловий сертифікат

В Україні вперше скористалися житловим сертифікатом на придбання нового будинку замість зруйнованого війною. Родина з Гостомеля обрала будинок у Бучі. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Родина з Гостомеля обрала будинок у Бучі на Київщині і впродовж найближчого місяця планує переїзд у нове житло, - повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Загалом для виплати компенсацій за повністю знищене житло сформовано 1826 житлових сертифікатів. З них уже понад 400 родин забронювали кошти для купівлі нового житла.

Для того щоб отримати сертифікат, потрібно подати заяву через застосунок "Дія". Після цього комісія органів місцевого самоврядування опрацює заяву, розрахує суму компенсації та сформує сертифікат, сповіщення про який прийде в "Дію".

Нагадаємо, військово-морські сили планують масштабну операцію з розмінування акваторій Азовського та Чорного морів. З розмінування акваторій Чорного та Азовського морів піде три-п'ять років. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

За його словами, фахівці планують розмінування морів та створили штаб, який здійснить цей процес.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в іранському місті Керман пролунали потужні вибухи, в результаті загинуло понад 100 осіб, ще 141 людина отримала поранення, інформує Iran International.

Відомо, що вибухи сталися біля могили генерала Сулеймані,колишнього командувача силами "Кудс" Армії вартових іранської революції, який загинув під час атаки США 3 січня 2020 року.

 

 

Головне