Перша після дебатів пресконференція Байдена затьмарила "Оскар": її  дивились понад 23 млн людей

Перша після дебатів пресконференція Байдена затьмарила

Нещодавня пресконференція президента США Джо Байдена привернула безпрецедентну увагу американської аудиторії, зібравши понад 23 мільйони глядачів. Цей показник перевищив навіть кількість переглядів цьогорічної церемонії вручення премії "Оскар", пише NYT. 

Виступ Байдена на саміті НАТО у Вашингтоні став однією з найпопулярніших телепередач року, поступаючись лише спортивним подіям. Трансляція тривала майже годину і охопила кілька основних телеканалів, причому ABC, CBS та NBC відклали свої звичайні розважальні програми заради цієї події.

Як пише видання, настільки високий інтерес до пресконференції чинного глави американської держави можна пояснити кількома факторами:

  • постійні дискусії щодо віку президента та його розумової придатності до посади, 
  • рідкісність особистих прес-конференцій Байдена порівняно з його попередниками,
  • це була перша пряма прес-конференція після дебатів з Дональдом Трампом минулого місяця.

Fox News залучив найбільшу аудиторію серед усіх мереж - 5,7 мільйона глядачів, що становить майже чверть від загальної телевізійної аудиторії. ABC був найрейтинговішим серед традиційних каналів з 5 мільйонами глядачів.

Цікаво, що близько 80% глядачів були віком 55 років і старше. ABC залучив найбільшу аудиторію серед дорослих 25-54 років - ключової демографічної групи для рекламодавців кабельних новин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікар Байдена відповів, чи має президент США хворобу Паркінсона чи розсіяний склероз

Як писав "Ми-Україна" раніше, на початку липня Байден дав телеканалу ABC своє перше інтерв'ю після свого не надто успішного виступу на дебатах. У 22-хвилинному прайм-таймовому спецвипуску на каналі президент США розповів про свій стан здоров'я, пояснив причини невдалих дебатів з Дональдом Трампом та наголосив на відсутності намірів виходити з перегонів.

Головне