Перша леді України Олена Зеленська відвідала Київську обласну дитячу лікарню

Перша леді України Олена Зеленська відвідала Київську обласну дитячу лікарню

Перша леді України та дружина президента Олена Зеленська відвідала Київську обласну дитячу лікарню. Про це повідомила пресслужба КОВА.

Як зазначається, разом із Зеленською лікарню відвідали уповноважена Президента з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна, засновниця "Школи супергероїв", заступниця міністра освіти і науки Євгенія Смірнова, голова громадської організації "Безбар’єрність", керівниця Координаційного центру з психічного здоров’я при Кабінеті Міністрів України Оксана Збітнєва.

Ця лікарня обслуговує близько 400 тис. дітей Київської області та з інших регіонів. Лікування там отримують близько 10 тис. дітей на рік.

За словами першої леді, лікарня є одним із 25 медичних закладів України, що стали учасниками проєкту Міжнародного медичного партнерства. Медзаклад уклав меморандум на полях третього Саміту перших леді та джентльменів 6 вересня цього року. Партнером закладу є найбільша дитяча лікарня Данії – Mary Elizabeth’s Hospital – Rigshospitalet for Children, Teens and Expecting Families.

Дружина президента також відвідала "Школу супергероїв", яка працює на базі лікарні, а також реабілітаційне відділення.

"Важливо, що на базі Київської обласної лікарні існує цілий комплекс послуг для родин місцевої громади, які мають дітей з інвалідністю, і що цей комплекс розширюється навіть під час війни", - розповіла Олена Зеленська.

Крім того, вона відвідала пацієнтів паліативного відділення лікарні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, дружина президента України, перша леді Олена Зеленська зустрілась із першою леді США Джилл Байден у Білому домі.

Головне