Перевізникам, які переправляли пасажирів до Донецька через Білорусь та рф, оголосили підозру

Перевізникам, які переправляли пасажирів до Донецька через Білорусь та рф, оголосили підозру

Правоохоронці викрили злочинну групу, яка організувала нелегальні пасажирські перевезення з Києва до окупованого Донецька через територію Польщі, Білорусі та росії. Про це повідомляє пресслужба прокуратури міста Києва.

«За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру мешканцям Донецької області, які разом зі спільниками організували схему незаконного переправлення осіб через державний кордон України в Європу, а далі через рф на тимчасово окуповані території (ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України)», - йдеться в повідомленні.

Схема працювала через закриту групу в месенджері, де розміщувалися оголошення про рейси. Пасажири спочатку виїжджали до Польщі, звідти прямували до Білорусі, далі авіарейсом "Мінськ-Москва" потрапляли до росії, а звідти автобусом – до Донецька. Вартість такої "послуги" становила 350-400 євро.

Організатору схеми та його спільниці, мешканцям Донецької області, повідомлено про підозру. Їм загрожує від 7 до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна та забороною займатися певною діяльністю до трьох років. Наразі підозрюваних відправлено під домашній арешт.

З початку воєнного стану українські прикордонники виявили понад 600 подібних груп, які займалися незаконним переправленням людей через кордон.

Нагадаємо, у Чорному морі перебувають два російські кораблі-носії крилатих ракет "Калібр", їхній загальний залп може становити до восьми ракет. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, внасділок ворожого удару по селу Черкаська Лозова у Харківській області постраждала родина із пʼяти осіб, серед них троє дітей.

Головне