Перевага рф у артилерійських боєприпасах на фронті становить 3:1, - Міноборони України

Перевага рф у артилерійських боєприпасах на фронті становить 3:1, - Міноборони України

Гаврилюк визнав, що росія має значно більший мобілізаційний потенціал та людські ресурси. Проте Міністерство оборони України активно працює над нівелюванням цієї переваги через впровадження інноваційних рішень та сучасних військових технологій.

У відомстві налагоджено ефективний процес виявлення проблем на полі бою з подальшим швидким прийняттям рішень та їх імплементацією у нові зразки озброєння. Хоча система ще потребує вдосконалення, Міноборони докладає значних зусиль для її оптимізації.

За словами Гаврилюка, українська влада також працює над створенням спільних підприємств з міжнародними партнерами. Мета цієї співпраці — забезпечити можливість виробництва всієї необхідної номенклатури озброєння та військової техніки в Україні.

Заступник міністра підкреслив, що перемогу в цій війні здобуде та сторона, яка зможе швидше вирішувати проблемні питання та впроваджувати технологічні інновації на полі бою.

Нагадаємо, російські війська 1 жовтня завдали артилерійського удару по зупинці громадського транспорту в Херсоні, внаслідок чого загинуло щонайменше 6 людей.

Як писали "Ми-Україна" раніше, внаслідок російського обстрілу на окупованій Запорізькій атомній електростанції була пошкоджена підстанція, що призвело до знеструмлення лінії живлення ЗАЕС. Про це повідомили в Міненерго.

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.