Перевага армії рф в артилерії суттєво скоротилась, - АР 

Перевага армії рф в артилерії суттєво скоротилась, - АР 

Перевага росії в артилерії на фронті відчутно скоротилася, але все ще залишається суттєвою. Про це пише Associated Press, посилаючись на слова першого заступника міністра оборони України Івана Гаврилюка.

Так, якщо на ще на початку року співвідношення артилерійських сил було 7:1 на користь рф, а зараз воно скоротилося до 5:1. Ця зміна є результатом надходження нових постачань боєприпасів для ЗСУ.

Зокрема, яка вказано у тексті статті, 110-та бригада, яка веде бої поблизу окупованого росіянами Очеретиного на Авдіївському напрямку, менше місяця тому почала отримувати нові снаряди. Прес-офіцер 110 ОМБр Іван Секач повідомив, що ці надходження збільшили запаси підрозділу на 75% порівняно з минулою зимою, коли через критично низькі постачання військовим доводилося відступати, щоб зберегти життя солдатів.

Втім, незважаючи на покращення ситуації, отриманих боєприпасів недостатньо для повноцінної протидії російському наступу. Секач зазначає, що для ефективних дій без обмежень і визначення пріоритетів цілей потрібно вчетверо більше снарядів, особливо великих калібрів.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що перші партії артилерійських снарядів, придбаних в межах чеської ініціативи, починають прибувати в Україну. За його словами, "цього року ми зможемо закупити та безперервно постачати значну кількість боєприпасів".

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні, 14 червня, стало відомо про надання Німеччиною нового пакета військової допомоги для України. До нього ввійшли, зокрема, системи протиповітряної оборони IRIS-T, реактивні системи залпового вогню Himars і танки Leopard. 

Головне