Переправляв чоловіків за кордон: на Тернопільщині впіймали посадовця військкомату

Переправляв чоловіків за кордон: на Тернопільщині впіймали посадовця військкомату

У Тернопільській області впіймали посадовця військкомату та чотирьох його спільників, які переправляли військовозобов'язаних за кордон. Групі осіб повідомлено про підозру.

Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора України. Як зазначається, підозрювані виготовляли для охочих ухилитись від мобілізації жителів Тернопільщини фіктивні документи. Вони надавали їм право на безперешкодний перетин державного кордону.

Свої послуги вони оцінили від 3000 доларів з однієї людини.

"Правоохоронці викрили підозрюваних під час отримання 6000 доларів США та передачі "замовнику" тимчасових посвідчень військовозобов'язаних і довідок військово-лікарських комісій", - йдеться в повідомленні.

Під час більше десятка обшуків у помешканнях та автомобілях підозрюваних було виявлено та вилучено документи, штампи, печатки, грошові кошти та інші речові докази. Усі вони скеровані на експертизу.

Їм інкриміновано незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України).

Наразі трьом учасникам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Водночас посадовець ТЦК звільнений із займаної посади та переміщений по службі до військової частини бойового складу на Сході України.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України затримала керівника військкомату в Полтавській області на хабарі. Він вимагав 70 тис. гривень у власника місцевого підприємства. При цьому хабар призначався за надання довідок про зняття комерційних транспортних засобів з військового обліку. Цей документ необхідний, аби переоформити автомобілі у сервісних центрах МВС в умовах воєнного стану.

Головне